Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Coronaploegen politie AMOW uitgerust met bodycams

Coronaploegen politie AMOW uitgerust met bodycams

De coronaploegen van de politiezone AMOW (Asse-Merchtem-Opwijk-Wemmel) worden uitgerust met bodycams. Ze doen dat op vraag van de korpschef van de zone. Ook vandaag bij de heropening van de recyclageparken zullen de bodycams ingezet worden.

Onlanfgs werd het licht op groen gezet voor de inzet van bodycams en dat is een goede zaak. “Het was namelijk niet eenvoudig om overtredingen van de coronamaatregelen vast te stellen”, zegt woordvoerder Fred Scrayen. “Het bewijzen van samenscholingen zonder beelden vergt enige uitdaging op het terrein.”

De bodycams zullen worden ingezet om opnames te maken van samenscholingen, winkels en horecazaken die de sluitingsplicht niet respecteren en bedreigingen naar politiemensen, bijvoorbeeld het spuwen naar agenten. Ook bij de heropening van de recyclageparken vandaag worden de bodycams gebruikt. De opnames zullen het verslag in een proces-verbaal ondersteunen, waardoor er geen of veel minder ruimte zal zijn voor discussie.

De camera’s worden continu gedragen, maar de politie zal eerst duidelijk aangeven dat er gefilmd wordt. Alles is namelijk zijn zeer strikt gereglementeerd met het oog op het respect voor de privacy van de burger.