Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Coronavirus in Sint-Victor Alsemberg

Coronavirus in Sint-Victor Alsemberg

Een leerkracht van de secundaire school van het Sint-Victor in Alsemberg, bij Beersel, is besmet met het coronavirus. De ouders werden gisteravond op de hoogte gebracht.

De vrouw die besmet is geraakt, kreeg zondag de eerste symptomen van het virus en liet zich meteen testen op het virus. "De leerkracht heeft ons maandagavond gebeld om te zeggen dat ze positief heeft getest op het coronavirus en dat ze twee weken thuis in quarantaine moet blijven", zegt Kevin Swaelens, directeur van de 3de graad in het Sint-Victor. "Mijn mailbox stond nadien niet stil. Sommige ouders hebben wel vragen, anderen geven ons ook tips hoe we er moeten mee omgaan. Sommige vroegen zich ook af of de school nog open ging."

Vandaag gingen de schoolpoorten gewoon open. Per klas zijn één tot twee leerlingen afwezig. Dat zijn minder leerlingen dan de directie verwacht had. "Leerkrachten en leerlingen krijgen de raad om hun gezond verstand te gebruiken", gaat Swaelens verder. "We zorgen dat er genoeg zeep is in de toiletten en dat er genoeg papieren handdoekjes zijn. We vragen ook om mekaar niet te veel aan te raken en een gezonde afstand te bewaren."

De school zegt dat er geen reden tot paniek is, maar vraagt aan wie zich ziek voelt onmiddellijk contact op te nemen met hun huisarts.