Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

De Blik van Bruegel klokt af op 45.000 bezoekers

De Blik van Bruegel klokt af op 45.000 bezoekers

De openluchtexpo De Blik van Breugel in Dilbeek klokt af op minstens 45.000 bezoekers. Dat is veel minder dan de 75.000 bezoekers die de organisatie verwachtte. Toch spreekt de organisatie van een succes. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

De expo liep tussen 7 april en 31 oktober en bracht bezoekers langs landschapskunstwerken op een 7 kilometer lange wandeling rondom Sint-Anna-Pede. De expo werd is een eerbetoon aan Bruegel, die 450 jaar geleden overleed. De organisatie rekende op 75.000 bezoekers, maar dat zijn er uiteindelijk 30.000 minder geworden. Het lager aantal is volgens de organisatie te wijten aan héél wat geplande Bruegelprojecten in Brussel die niet zijn doorgegaan. 

De Blik van Bruegel rekende ook op die projecten om volk te lokken, maar die kwamen er dus niet. Toch spreekt de organisatie van een succes, die zegt dat het exacte bezoekersaantal wellicht nog hoger zal liggen. Enkele kunstwerken zijn intussen al afgebroken. Eerder raakte al bekend dat de windmolen en koe blijven staan in het Dilbeekse landschap.