Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

De Knop ontkent aantijgingen N-VA

De Knop ontkent aantijgingen N-VA

Irina De Knop, de burgemeester van Lennik, ontkent de aantijgingen van N-VA Lennik Kwadraat. Volgens Geert De Cyuper van N-VA zouden De Knop en schepen Elpers gelogen hebben tegen de gemeenteraad en de pers.  De N-VA had daarom van beide politici het ontslag geëist.

De discussie gaat over 27000 euro waarborg die het Sint-Godelieve-Insituut moest betalen voor de realisatie van 80 parkings op de terreinen van het nieuwe schoolgebouw. 

Omdat het SGI die weigerde te betalen stelde de gemeente een advocaat aan.  Maar die procedure – en advocaatkosten waren nergens voor nodig, stelt N-VA.  Volgens Geert De Cuyper had het SGI wel degelijk een bankwaarborg voorgesteld maar werd die door de gemeente geweigerd. 

“Deze beschuldigingen zijn pertinent onjuist”, laat Irina De Knop weten.  “De inrichtende macht van het SGI ging niet akkoord met de opgelegde voorwaarden en startte daarom een beroepsprocedure bij de provincie.  Bovendien was het de gemeente die de bankwaarborg had voorgesteld maar de school weigerde en hield vast aan de beroepsprocedure”, verduidelijkt de Lennikse burgemeester. Intussen is de beroepsprocedure uitgedraaid in het voordeel van de gemeente. 

De Knop en schepen Elpers ontkennen dus dat ze gelogen hebben.  Ze hopen dat aan de polemiek een einde komt en de samenwerking met de school op een constructieve manier kan hervat worden.