Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

De Koffiefabriek pas najaar 2020 open

De Koffiefabriek pas najaar 2020 open

De opening van feestzaal 'De Koffiefabriek in Strombeek-Bever wordt opnieuw uitgesteld. Dat zegt Radio 2. De feestzaal in de voormalige gebouwen van Douwe Egberts moet tijdelijk het Fenikshof vervangen, zal pas in het najaar van 2020 de deuren openen.

De opening van De Koffiefabriek wordt met zes maanden uitgesteld. Op vraag van de Vlaamse overheid en de provincie Vlaams-Brabant ging Grimbergen rond de tafel zitten met de projectontwikkelaar om na te denken hoe het volledige terrein kan heringericht worden. Dat mondt uit in een voorstel waar plaats is voor de feestzaal en andere vrije tijd, kantoorruimtes en logistieke bedrijven.

Door dat extra denkwerk heeft De Koffiefabriek dus voor een tweede keer vertraging opgelopen. De feestzaal moet het Fenikshof vervangen, die omgebouwd wordt tot micro-brouwerij van de abdij van Grimbergen. Intussen blijft Grimbergen ook zoeken naar een nieuwe locatie om een volledig nieuwe feestzaal te bouwen. Onder meer de terreinen van het gesloten openluchtzwembad De Lammekes en de parking van het Fenikshof behoren tot de mogelijkheden.