Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

De Kouter in Asse transformeert in gloednieuw sportcomplex

De Kouter in Asse transformeert in gloednieuw sportcomplex

Volgend jaar speelt voetbalclub VW Mollem in een gloednieuw sportcomplex. De huidige voetbalsite De Kouter wordt vernieuwd en krijgt de naam ‘De Kareel. Het is een ambitieus project van initiatiefnemers Kris Van Handenhoven en Patrick Grobet. Samen zullen ze bijna een miljoen euro investeren.

Voorlopig speelt voetbalclub VW Mollem zijn thuiswedstrijden nog op voetbalsite De Kouter. Maar vanaf april komt daar verandering in. Het huidige complex maakt plaats voor een prestigieus project van twee zakenmannen: Kris Van Handenhoven en Patrick Grobet.

Van Handenhoven kocht eind 2013 de voetbalvelden in Mollem. Toen al speelde het idee om samen met zakenpartner Patrick Grobet er een nieuw sportcentrum op poten te zetten. “We stelden toch wel een tekort vast op het vlak van accommodatie en specifieke jeugdopleidingen voor jonge sporters op gelijk welk niveau”, vertelt Kris Van Handenhoven.

Het huidige A-terrein van VW Mollem maakt plaats voor een synthetische grasmat. In de plaats van de overdekte staantribune komt er een kantine en 7 kleedkamers met een oppervlakte van 450 vierkante meter.

Het nieuwe sportcentrum krijgt de naam De Kareel, een verwijzing naar de oude steenbakkersoven in de buurt. Op 1 augustus moet het complex er staan. Naast VW Mollem zullen ook Juve Mollem, SV Kobbegem en hockeyclub Asse-Mollem van de sportinfrastructuur gebruik maken.