Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

De Wit wordt ere-burgemeester van Kapelle-op-den-Bos

De Wit wordt ere-burgemeester van Kapelle-op-den-Bos

De Vlaamse regering kent voormalig burgemeester van Kapelle-op-den-Bos Edward De Wit (CD&V) de titel van ereburgemeester toe. De Wit was van 2013 tot 2018 burgemeester.

 

In 1982 nam Edward De Wit een eerste keer deel aan de verkiezingen om de fakkel over te nemen van zijn broer Gust, die voordien twee termijnen in de gemeenteraad had gezeteld. De Wit geraakte meteen verkozen. Sindsdien zit hij onafgebroken in de gemeenteraad. Van 1986 tot en met 1988 en van 2001 tot en met 2012 was hij schepen en vanaf 2013 tot 2018 burgemeester. Bij de verkiezingen van 2018 werd CD&V - ondanks stemmenwinst – naar de oppositie verwezen en kwam een einde aan zijn burgemeesterschap.

“Ik heb mijn werk voor de gemeente en alle inwoners altijd graag en met overtuiging gedaan", zegt de nieuwe ereburgemeester "Ik was bereikbaar, toegankelijk en tussen de mensen. Mijn deur stond open voor alle inwoners.” Edward De Wit zit nog in de gemeenteraad waar hij de Kapelse belangen behartigt, de komende generatie ondersteunt en jonge mensen in stelling brengt om in 2024 terug het beleid te kunnen uitmaken.