Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Debognies debuteert met 15de plaats op EK

Debognies debuteert met 15de plaats op EK

Simon Debognies uit Halle is op het EK in Berlijn naar een knappe 15de plaats gelopen op de 10.000 meter. Zijn trainingsmaatje Bashir Abdi veroverde het zilver.

Voor Simon Debognies is het Europees Kampioenschap in Berlijn het eerste grote tornooi bij de senioren. De Hallenaar liep in een snikheet station een slimme wedstrijd en kon in de slotfase nog een aantal uitgeputte lopers voorbijsteken. Debognies liep de 10 kilometer in net iets meer dan 29 minuten en behaalde zijn vooropgestelde doel (top-16). Achteraf was Debognies dan ook tevreden met zijn prestatie.

"Het is het eerste kampioenschap op dit niveau voor mij. Ik was even verrast dat het tempo zo vroeg in de wedstrijd al snel omhoog ging waardoor ik in een tweede groep terecht kwam. Daarna heb ik enkele kilometers alleen gelopen. Ik heb van daaruit gecontroleerd gelopen, zeker met de hitte. Ik kan er redelijk tegen, maar het was echt warm. Ik heb 5 kilometer zwaar afgezien, maar het was een mooie ervaring die vertrouwen geeft voor de toekomst," zegt Simon Debognies.