Derde graad Sint-Theresiacollege Kapelle-op-den-Bos in quarantaine

maa 12 okt 2020

Het vijfde en zes middelbaar van het Sint-Theresiacollege in Kapelle-op-den-Bos moet een week in quarantaine. Dat komt omdat zeven chiromeisjes van Kapelle-op-den-Bos die er naar school gaan, besmet raakten met het coronavirus tijdens hun leefweek. De meisjes krijgen intussen haatberichten omdat de leerlingen in quarantaine moeten. "Totaal misplaatst", zegt burgemeester Renaat Huysmans (N-VA).

In totaal raakten negen chiromeisjes besmet tijdens de leefweek. Zeven van hen gaan naar school in het Sint-Theresiacollege. Daar werd de quarantainemaatregel in overleg met het CLB ingevoerd om verdere besmettingen te vermijden. Naar schatting gaat het in totaal om 200 tot 300 leerlingen. Intussen heeft Chiro Nationaal verboden om leefweken te houden, maar burgemeester Renaat Huysmans (N-VA) wijst er op dat de chiromeisjes hun Leefweek organiseerden op een moment dat het wel nog mocht.

De meisjes worden met de vinger gewezen op sociale media. "Ik wil er zeker ook op wijzen om de jongeren niet te stigmatiseren. Zij krijgen nu heel wat haatberichten en er doen de wildste verhalen de ronde over het niet respecteren van de social distancing tijdens die week. Het blijkt dat ze te dicht bij mekaar zouden hebben gezeten, maar heel wat van de verhalen die de ronde doen, blijken niet te kloppen."

De burgemeester, die eveneens ook huisarts is, roept op om elkaar te steunen en de maatregelen te respecteren. "We zijn allemaal slachtoffer van dit virus. Ik mag hopen dat er snel bijkomende maatregelen genomen worden. Met de huidige maatregelen krijgen we de situatie niet onder controle", aldus Huysmans.