Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Diegemnaar Fallah maakt nieuwe langspeelfilm

Diegemnaar Fallah maakt nieuwe langspeelfilm

Zijn eerste langspeelfilm Image moet nog uitkomen, maar toch is Diegemnaar Bilall Fallah, samen met kompaan Adil El Arbi, druk bezig met de opnames van zijn tweede prent. 'Black' vertelt het verhaal van een onmogelijke liefde tussen twee leden van rivaliserende jeugdbendes uit Brussel.

Het verhaal is een verfilming van jeugdboeken ‘Black’ en’ Back’ van Dirk Bracke.  Bilall Fallah : “Toen ik die boeken las, was ik volledig mee met de personages. Het speelt zich bovendien af in een leefwereld die ik wel een beetje ken. En het is altijd interessant om dat over te brengen in de bioscoop”.   

En die dynamische stijl typeert Bilall en zijn Antwerpse studiegenoot Adil El Arbi, die ook mee de touwtjes in handen neemt.  Adil El Arbi : “Wij zijn complementair.  Ik kan bijvoorbeeld  visueel bezig zijn, terwijl Fallah zich bekommert over de acteurs.  Maar even later kan dat net omgekeerd zijn.  We denken er niet bij na”.

Voor deze film werden alle acteurs van de straat geplukt.  Bilall Fallah : “Je kan zo'n acteurs niet vinden bij castingbureaus, want over het algemeen is de tv-wereld blank. En daar wilden we verandering in brengen.  Via streetcasting hebben we dus zo’n vierhonderd jongeren gevonden.  En daaruit hebben we onze zestien acteurs geselecteerd. 

Nieuwsgierige kijkers zullen nog even geduld moeten hebben. Black wordt pas in 2015 in de filmzalen verwacht.