dilbeek_zelftesten.png

Dilbeek biedt begeleiders van jeugdactiviteiten 1.000 zelftesten aan

woe 28 jul 2021

De gemeente Dilbeek biedt 1.000 zelftests aan aan begeleiders van jeugdactiviteiten. Op die manier hoopt de gemeente dat ze veilig kunnen doorgaan. Scouts Sint-Alena is alvast op kamp vertrokken met hun zelftests op zak.

De afgelopen weken stijgt het aantal besmettingen met COVID-19, vooral onder jongeren. Zij hebben nog niet allemaal de kans gehad om zich volledig te laten vaccineren of hebben om uiteenlopende redenen die kans niet gegrepen. Om ervoor te zorgen dat kampen en meerdaagse activiteiten veilig kunnen doorgaan, biedt de gemeente Dilbeek daarom 1.000 zelftests aan voor begeleiders.  “Het aanbod voor kinderen in de zomer, steunt op deze jongeren. Zij zijn de animatoren op het speelplein, de trainers van de sportkampen en de leiding bij de jeugdverenigingen”, aldus de gemeente.

Scouts Sint-Alena is alvast op kamp vertrokken met hun zelftests op zak. “Iedereen heeft zo’n behoefte aan dit kamp”, zegt Marie Pyck van de leiding van Scouts Alena. “We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat corona hier niet binnenkomt. Gisteren kwamen er een paar extra fourage leiding bij. Die kwamen alleen het terrein op na een negatieve sneltest.”

De zelftesten zijn gratis beschikbaar, maar wel enkel voor leiders, animatoren en docenten. Elke vereniging of organisatie die in Dilbeek met kinderen en jongeren werkt, kan er afhalen in het administratief centrum van Itterbeek.