Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Dilbeekse jeugd plant 3.300 bomen in de Wolfsputten

Dilbeekse jeugd plant 3.300 bomen in de Wolfsputten

Vandaag planten 140 kinderen niet minder dan 3.300 bomen en struiken aan in de Wolfsputten in Dilbeek. Het Regionaal Landschap Pajottenland en Zennevallei en het Agentschap Natuur en Bos nodigden zes klassen van Dilbeekse scholen uit om de bomen en struiken mee te komen planten in het natuurreservaat.

Op een oppervlakte van meer dan een hectare wordt een bos en een struikengordel aangeplant. De soorten bomen en struiken die aangeplant worden zijn inheemse autochtone soorten zoals wintereik, beuk, haagbeuk, hazelaar, hulst, sleedoorn en meidoorn. De aanplanting maakt deel uit van de inrichtingswerken in het natuurgebied, dat vroeger een zandsteengroeve was. Die werken begonnen in 2018 en naderen stilaan hun einde.

"De werken verbeteren zowel de natuurwaarden als de beleving in de Wolfsputten. De blikvangers zijn ongetwijfeld de nieuwe hondenlosloopzones en het uitkijkplatform. Door tal van nieuwe en vernieuwde paden kan de bezoeker de Wolfsputten het hele jaar door ontdekken en met eigen ogen vaststellen dat de kwetsbare en vaak natte delen van de Wolfsputten toch topnatuur kunnen blijven", zegt Agentschap Natuur en Bos.