Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Dilbekenaren mogen GFT- en restafval gratis naar recyclagepark brengen

Dilbekenaren mogen GFT- en restafval gratis naar recyclagepark brengen

Dilbekenaren kunnen vanaf vandaag zonder afspraak terecht in het recyclagepark om er hun GFT- en restaval te deponeren. Met de maatregel wil de gemeente Dilbeek een antwoord bieden op de toenemende vragen en klachten van inwoners rond de tweewekelijkse vuilnisophalingen in de zomermaanden. Eerder deze week werd daar nog een petitie voor opgestart die in een mum van tijd meer dan 700 handtekeningen haalde.

 

“Met de hitte van de voorbije weken nam het aantal klachten en vragen van burgers rond de tweewekelijkse frequentie van de GFT- en restafvalophaling toe”, weet schepen Luc Deleu. “We zijn daarom in gesprek gegaan met afvalintercommunale Intradura om zo snel mogelijk een oplossing uit te werken.”

De omschakeling naar een wekelijkse ophaling bleek voor Intradura logistiek onmogelijk te zijn, daarom vroeg Dilbeek of burgers hun afval zelf naar het recyclagepark mogen brengen. “We zijn tevreden dat Intradura hiermee heeft ingestemd,” aldus Deleu

Dilbeek heeft ook twee compostsites waar een deel van het GFT-afval gedeponeerd kan worden. Dat kan in de Cantecleerstraat en in de Kalenbergstraat tegenover de hockeyclub. Let wel: alleen composteerbaar afval, en dus geen vleesresten, kan er los en gratis gedeponeerd worden.

In september wordt de nieuwe afvalkalender geëvalueerd. Dan wordt ook bekeken of het aantal ophalingen aangepast moet worden.