devroey_3_1.png

Dirk Devroey kandidaat-rector Vrije Universiteit Brussel

din 3 mei 2022

Professor huisartsgeneeskunde Dirk Devroey uit Overijse wil rector van de Vrije Universiteit Brussel worden. Hij heeft zijn kandidatuur vandaag bekendgemaakt. Hij doet dat met de slogan ‘een warm nest voor talent.’

Dirk Devroey is naast huisarts en schepen in Overijse ook decaan van de faculteit Geneeskunde en Farmacie aan Vrije Universiteit Brussel. Die universiteit wil hij nu gaan leiden. “Na veelvuldig overleg met studenten, professoren en medewerkers stel ik mij kandidaat als rector. Inspraak, transparantie, welzijn, ontwikkeling van talent, verbondenheid, maatschappelijke identiteit en eenvoudigere administratieve processen staan hoog op de agenda”, zegt Devroey.

Devroey wil van de Brusselse universiteit de meest vooruitstrevende universitaire gemeenschap van België, Vlaanderen en Europa maken. De VUB moet op zoek naar een nieuwe rector nadat Caroline Pauwels vervroegd haar mandaat neerlegde omwille van ziekte. Het mandaat van de nieuwe rector zal vanaf volgend schooljaar tot en met 2026 lopen. Tussen 6 en 20 juni kunnen personeelsleden en studenten hun stem uitbrengen.