Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Dopjesmarathon in Ternat

Dopjesmarathon in Ternat

Ruim 17.500 kilogram. Dat is het totale aantal plastic dopjes dat dit weekend in Ternat werd ingezameld. Het initiatief 'Ternat dopt mee' bestaat precies vijf jaar en dat werd gevierd met een heuse inzamelmarathon die 24 uur duurde en een gigantisch grote berg plastic dopjes opleverde. De opbrengst gaat ook deze keer naar de ondersteuning van de opleiding voor blindegeleidehonden. 

Aan goede moed geen gebrek bij de vele vrijwilligers die kwamen opdagen voor de sorteermarathon. Dat was ook nodig, want op 24 uur tijd wilden ze in Ternat 17500 kg plastic dopjes sorteren. Dat is voldoende om de opleiding van 1 blindegeleidehond te financieren. 
 
'Ternat dopt mee' zamelt al 5 jaar plastic schroefdopjes van flessen melk, water, fruitsap en frisdranken in. Vervolgens gaan die dopjes naar een recyclagebedrijf. Het is daarbij erg belangrijk om geconcentreerd te blijven tijdens het sorteren, want hier en daar zit er vreemd materiaal tussen.
 
Een opmerkelijke aanwezige was Kris Vangramberen. Hij is zelf al enkele jaren blind en in het bezit van een geleidehond. Zijn huidige hond Gwenny is de mascotte van het initiatief. 'Ik vind het enorm wat deze mensen allemaal presteren voor de blindegeleide honden. Ik heb mijn hond altijd nodig als ik ergens naartoe ga, dus ik vind het een fantastisch initiatief van 'Ternat dopt mee'.
 
Een uitgebreid verslag, vanavond in het nieuws van RINGtv.