ter_ham.jpg

Eerste steen assistentiewoningen Ter Ham gelegd

woe 13 maa 2019

In Steenokkerzeel zijn de werken aan kasteelresidentie Ter Ham officieel gestart. Op het kasteeldomein Ter Ham komt een nieuw woonproject, een zorgsite met 20 assistentiewoningen voor senioren.

Daarnaast wordt er rond de kasteelvijver ook nog een openbaar parkje aangelegd. Aan het kasteel zelf verandert er niets. Dat is en blijft de thuisbasis van Optimum C, een opleidings- en expertisecentrum voor ouderenzorg, dat zal instaan voor de zorg- en dienstverlening aan de toekomstige bewoners. Tegen de zomer van volgend jaar moet de residentie klaar zijn. Ook de kasteelvijvers en oevers worden hersteld, waarna de buurt er nieuwe wandelmogelijkheden zal ontdekken.

“Nadat het kasteel jarenlang heeft leeggestaan hebben de gemeente, de Vlaamse overheid en de privé de handen in elkaar geslagen en tot een oplossing gekomen voor de komende 99 jaar.  Als gemeente met vele kastelen op zijn grondgebied is er nu ook voor het kasteel Ter Ham een gedragen toekomst, waar de inwoners mee kunnen van genieten. Na de vele overlegmomenten doet het deugd om ook een eerste steen te leggen,” zegt burgemeester Kurt Ryon.