Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Exhibitionist bekent tientallen feiten, maar is vrij onder voorwaarden

Exhibitionist bekent tientallen feiten, maar is vrij onder voorwaarden

Een 32-jarige man uit Asse heeft gisteren tientallen feiten van exhibitionisme bekend in Zaventem. Dat meldt de politie van Zaventem. De eerste feiten dateren al uit 2016. Hij was een onbekende voor politie en gerecht. De man werd onder voorwaarden vrijgelaten.

De man werd gisteren verhoord door de lokale recherche van de politiezone Zaventem en bekende dat hij sinds 2016 tientallen feiten van exhibitionisme gepleegd heeft in het centrum van Zaventem. "De man werd op vordering van het Parket Halle-Vilvoorde voorgeleid voor de onderzoeksrechter op verdenking van deze zedenfeiten. De man was niet gekend bij de politiediensten", aldus de politie van Zaventem.

De man sloeg in het begin vooral overdag toe, nadien ook 's avonds en 's nachts. Hij benaderde vooral jonge vrouwen en minderjarigen. Slachtoffers waren daarbij meermaals onder de indruk van de kalmte die de man uitstraalde tijdens het plegen van de feiten. Na maandenlang speurwerk kon de politie hem linken aan minstens 40 feiten.

Vrij onder voorwaarden
Het parket van Halle-Vilvoorde laat weten dat de Assenaar werd voorgeleid voor de onderzoeksrechter, die hem onder voorwaarden heeft vrijgelaten. De man zou niet geïdentificeerd of gearresteerd zijn door tips van het VTM-programma Faroek, waar de zaak aan bod kwam. Meer informatie wil het parket niet kwijt over de zaak.