Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Extra inspanningen vaccinaties zijn succes in Leeuw

Extra inspanningen vaccinaties zijn succes in Leeuw

In Sint-Pieters-Leeuw lonen de extra inspanningen om meer mensen te vaccineren tegen het coronavirus. In september en oktober zijn er huis-aan-huis-bezoeken om mensen meer info te geven over het vaccin. In combinatie met de inloopdagen waarop je zonder afspraak gevaccineerd kan worden, leverde dat totnogtoe al 200 extra inwoners van Leeuw op die zich lieten beschermen tegen het coronavirus.

“Een laatste groep van zo’n 5.000 inwoners is moeilijk te overtuigen om zich te laten vaccineren,” aldus burgemeester Jan Desmeth (N-VA). “De vaccinatiegraad in de deelgemeente Ruisbroek en in de wijk Negenmanneke blijft ongeveer 10 procent onder het Vlaams gemiddelde hangen.”

Daarom zijn er dus de huis-aan-huis-bezoeken. Dat die een succes zijn, blijkt uit de eerste cijfers. Bij die bezoeken worden inwoners doorverwezen naar de lokale dienstencentra in Negenmanneke en Ruisbroek waar ze gratis gevaccineerd kunnen worden. Zo’n eerste inloopdag leverde slechts 40 extra gevaccineerden op, maar op de tweede dag daagden in het totaal 165 Leeuwenaren op.

Vanaf dinsdag zal er ook een vaccibus halt houden op verschillende locaties in Sint-Pieters-Leeuw. Ook daar kan je gratis en zonder afspraak gevaccineerd worden.