Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

FeliXart Museum gaat voor rustige heropstart

FeliXart Museum gaat voor rustige heropstart

Komende maandag  mogen de musea in ons land weer open na acht weken coronakuur. Dat heeft de Nationale Veiligheidsraad gisteren beslist. Wie graag eens een bezoekje wil brengen aan het FeliXart Museum in Drogenbos zal wel nog wat geduld moeten oefenen, want pas op 13 juni zal daar een nieuwe tentoonstelling openen.

Mogen openen is één ding, maar een nieuwe expositie schud je niet zomaar van de ene op na de andere dag uit de mouw. De medewerkers van het FeliXart Museum zijn nog volop bezig met het demonteren van de tentoonstelling 'Camouflage’, dat eerder dan voorzien stopte door de uitbraak van het coronavirus. FeliXart moest midden maart de deuren sluiten.

"Het probleem was eigenlijk dat er heel veel bruiklenen waren die moeten terug naar de musea die ook pas maandag openen”, zegt Gudrun Dewilde van FeliXart. “Dus vanaf dan beginnen wij pas met het transport van de stukken om vervolgens op 13 juni te openen met een nieuwe tentoonstelling 'Abstracte kunst in vogelvlucht."

Vanaf midden juni kan je dus weer echt naar het museum hoewel iedereen rekening zal moeten houden met de richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad. want het credo luidt nog altijd afstand houden. "Het museum is groot, zo'n 800 vierkante meter. wij hebben de richtlijn gekregen van één bezoeker per tien vierkante meter”, gaat Dewilde verder, “In de praktijk zal er geen probleem zijn maar we vragen wel om vooraf te reserveren en om te zeggen met hoeveel personen en om welk uur je langskomt.”