Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Fietsersbond wil oprit A12 aan Plantentuin Meise weg

 

Fietsersbond wil oprit A12 aan Plantentuin Meise weg

De Fietsersbond van Meise heeft dit weekend actie gevoerd aan de oprit aan de Plantentuin Meise. Op het fietspad daar werd 14 dagen geleden beloftevolle wielrenner Andreas Van den Broeck (17) uit Wemmel aangereden door een wagen. Ook papa Kris en grootvader Hugo woonden de actie bij en steunen de Fietsersbond. Andreas herstelt inmiddels van zijn zware verwondingen.

 

De Fietsersbond plaatste zaterdag eigenhandig waarschuwingsborden aan de oprit. “Het is genoeg geweest”, zegt voorzitter Frederik Cousin van de Fietsersbond Meise. “Hoeveel slachtoffers moeten hier nog vallen? Het is hier levensgevaarlijk en dat weten politici al heel lang. Er zijn geen degelijke aanduidingen dat hier fietsers of voetgangers kunnen oversteken, zowel over de Nieuwelaan als op het fietspad over de oprit. Er is een zebrapad over de Nieuwelaan, maar daar wordt vaak gewoon over gevlogen zonder te stoppen. Kortom: deze situatie kan niet langer duren.” 

Burgemeester Gerda Van Den Brande (N-VA) liet al weten dat het Agentschap Wegen en Verkeer de oprit sowieso wil schrappen als de sneltram er komt. “Maar het kan nog jaren duren voordat die sneltram er komt”, gaat voorzitter Frederik Cousin verder. “In die tijd kunnen er nog veel slachtoffers vallen. Dat kunnen we niet aanvaarden. Vandaar dat dat we hier waarschuwingsbordjes plaatsten om dit gevaarlijk punt aan te kaarten.” Schepen van Mobiliteit Marie-Jeanne Thaelemans (Samen Anders) laat weten dat er op 4 december overleg is met het Agentschap Wegen en Verkeer over de toekomst van de oprit van de A12 richting Brussel aan de Plantentuin Meise. “We willen ook zo snel mogelijk een oplossing”, zegt ze.

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

Beestig goed bezig! Afl.02

In ‘Beestig goed bezig’ bezoeken we mensen die zich inzetten voor het welzijn van de dieren. Dierenarts Peter Mievis geeft enkele tips hoe je het best een huisdier kan houden. En we gaan langs bij Pascale die een erkende Cattery heeft. Schattiger dan dit wordt het niet!

VIVA! Wijnen Vinea

VIVA! trekt naar Vinea in Eizeringen (Lennik). Bij de zussen Inge en Eva spat de liefde en de kennis voor wijnen ervan af. Hou alvast je agenda bij de hand, want binnenkort houden ze opendeurdagen.

Rondje Rand: In de Oude Smis van Mekinge

Dit weekend houden we halt 'In de Oude Smis van Mekingen', een landelijke herberg in Sint-Pieters-Leeuw. Naar verluidt bestaat deze kroeg al meer dan 165 jaar. Annie Stiens is de waardin van de vierde staat generatie en is nog lang niet van plan om er de brui aan te geven.

VIVA! Herfst Evolve Fashion Grimbergen

In VIVA! Herfst staat de volslanke mode centraal. Bij Evolve Fashion in Grimbergen zorgen Daphne en Pascale ervoor dat elke vrouw zich welkom voelt en elke klant zijn persoonlijkheid passend getoond wordt. Voorts krijg je heel wat tips, trends en meer info over hun modeshow mee.