Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Fikse korting op speelpleinwerk Hoeilaart voor kansarme gezinnen

Fikse korting op speelpleinwerk Hoeilaart voor kansarme gezinnen

Hoeilaart wil zijn gemeentelijke speelpleinwerking democratischer maken. Voortaan hoeven ouders met een laag inkomen maar de helft van het normale tarief te betalen.

 

 

Het idee om de prijzen voor sommige ouders aan te passen komt van OCMW-voorzitter Wilfried van Raemdonck. Hij krijgt in zijn functie vaak te maken met de meest kansarme gezinnen uit zijn gemeente. Hij merkt dat de huidige kostprijs van een dagje spel en sport voor zulke gezinnen gewoon te hoog is.

Iedereen speelt mee

De gemeenteraad van Hoeilaart heeft, mede op zijn voorstel, een ruime grens getrokken. Ouders die minder dan 3000 euro per maand verdienen, krijgen voortaan 50 procent korting op de deelname aan de gemeentelijke vakantiewerking. Op die manier hoopt de gemeente dat alle kinderen de kans zullen krijgen om  mee te spelen.

'Deze maatregel sluit perfect aan bij het armoedebeleid dat we voor ogen hebben,' vertelt van Raemdonck. 'Op die manier proberen we de kloof tussen arm en rijk iets kleiner te maken. We leven hier in een welvarende gemeenschap. Maar vergeet niet, in elke schoolklas zit bij ons toch gemiddeld één kind dat opgroeit in armoede.'

Foto: archief RINGtv