Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Filip Van Ginderdeuren gaat schepenambt weer opnemen

Filip Van Ginderdeuren gaat schepenambt weer opnemen

Filip Van Ginderdeuren is van plan om zijn schepenambt in Lennik weer op te nemen. Hij neemt wel eerst de tijd om te bekomen van de bijna twee maanden die hij moest doorbrengen in de gevangenis van Vorst. 

 

Geen reden om mandaat af te staan

Filip Van Ginderdeuren zat in de cel op verdenking van valsheid in geschriften en verduistering. Dat zou gebeurd zijn in zijn functie als advocaat waarbij hij optrad als voorlopig bewindvoerder. De Lennikse advocaat houdt na twee maanden voorhechtenis nog steeds zijn onschuld staande. Er is voor hem dan ook geen enkele reden om zijn mandaat als schepen niet verder te zetten. Hij neemt wel nog even de tijd voor hij dat gaat doen.

'Ik ga op maandag 18 mei nog niet naar de gemeenteraad. Mijn plaats is nu bij mijn kinderen en familie die mij de voorbije twee maanden erg moesten missen. De voorbije gebeurtenissen hebben een geweldige indruk op mij nagelaten op mentaal en lichamelijk vlak. Ik zal ten gepaste tijde de Lennikse bevolking inlichten over mijn verdere politieke plannen maar op dit moment kan ik daar nog niet over uitwijden', zegt Van Ginderdeuren.

Niet van het politieke toneel verdwijnen

De schepen is niet van plan om van het politieke toneel te verdwijnen. 'Ik ben sowieso niet van plan om mijn schepenambt op te geven, maar daarover geef ik de komende maanden meer uitleg', aldus de schepen van Open VLD.

De vraag is nu hoe de coalitiepartner,s en in het bijzonder de leden van het partijbestuur van Lijst Burgemeester, zullen reageren op de terugkeer van Van Ginderdeuren.  De verantwoordelijkheden van de schepen werden tijdelijk verdeeld over zijn collega’s in het schepencollege. Gemeenteraadslid Willy De Waele heeft al aangekondigd dat hij maandag niet naar de gemeenteraad komt.