Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Foto van Hallerbos wint prestigieuze wedstrijd

Foto van Hallerbos wint prestigieuze wedstrijd

Een foto van de blauwe boshyacinten in het Hallerbos heeft  de Leuvense fotograaf Koen De Langhe een prestigieuze prijs opgeleverd. Hij won op de World Photographic Cup de eerste prijs in de categorie natuurfotografie. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

 

 

De foto (die je bovenaan ziet) dateert van een jaar geleden, op een mistige ochtend. Op dat moment had de fotograaf naar eigen zeggen lang gewacht. 'Ik ga al enkele jaren naar het Hallerbos, maar ik wou graag eens een foto nemen in de mist', vertelt hij. Een bos in de mist wordt heel rustig, terwijl het anders behoorlijk chaotisch is, vindt de fotograaf.

Zijn foto werd samen met twee andere foto's van Belgen geselecteerd als inzending voor de categorie Nature & Wildlife. Er namen in totaal 26 landen deel en de concurrentie van prachtige landschappen in  het buitenland was groot. Maar de jury koos voor het bijna poëtische beeld van het Hallerbos. 

Wie zelf de boshyacinten in bloei wil zien, moet de volgend dagen zeker een bezoekje brengen aan het Hallerbos. Dat begint stilaan te veranderen in aan blauwpaars sprookjesbos.