Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Fractie van kersverse burgemeester Bever is absolute meerderheid kwijt

Fractie van kersverse burgemeester Bever is absolute meerderheid kwijt

De kersverse burgemeester van Bever Kristof Cattie (Thuis in Bever) staat al voor een uitdaging. Zijn partij is de absolute meerderheid kwijt nadat gemeenteraadslid Françoise Herman aangaf zich niet meer te kunnen vinden in de standpunten van Thuis in Bever en als onafhankelijk raadslid voort wil zetelen. Cattie legde vorige week pas de eed af als burgemeester. Hij volgt Dirk Willem op.

 

Gemeenteraadslid Françoise Herman schreef deze week een brief om uit te leggen waarom ze de beslissing nam om uit de fractie Thuis in Bever te stappen. Dat weet Het Nieuwsblad. Ze voelt er zich niet langer thuis en wil meer eigen accenten kunnen leggen. Daarom zetelt ze voortaan als onafhankelijk raadslid. Herman geeft aan dat de burgemeesterswissel hier niks mee te maken heeft.

Thuis in Bever haalde bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 de absolute meerderheid, met zes van de elf zetels. Open voor de Mens behaalde er toen vijf. Eerder ging een raadslid van Open voor de Mens al zetelen als onafhankelijke. Voortaan heeft Thuis in Bever nu vijf van de elf zetels, Open voor de Mens vier en zijn er twee onafhankelijken. Burgemeester Cattie zal dus bij elke beslissing de steun van een andere partij nodig hebben. Hij maakt zich daar nog geen zorgen om, zegt hij in Het Nieuwsblad. Volgende week wordt er op de gemeenteraad bekeken hoe het voort moet in Bever.

Foto: Kristof Cattie bij zijn eedaflegging