Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Freeriders moeten weg uit Sterrebeeks Huntsmanbos

 

Freeriders moeten weg uit Sterrebeeks Huntsmanbos

In Zaventem dreigt Sterbike Trails te verdwijnen. Dat is een locatie voor freeriders, een spectaculaire vorm van mountainbike. Tien jaar lang heeft de eigenaar van het Huntsmanbos, het gelijknamige chemisch bedrijf, de trails gedoogd. Maar Natuur en Bos ziet de sporters liever verdwijnen uit het bos.

Sterbike Trails ontstond zo’n tien jaar geleden. Drie vrienden ontdekten in het Huntsmanbos een motorcrossparcours en vormden het om tot een paradijs voor freeriders. Maar na een bezoek van een inspecteur van Natuur en Bos nam Sterbike Trails contact op met de eigenaar van het terrein. Ze hoopten samen een duurzame, constructieve oplossing te vinden om de terreinen te regulariseren.

“Maar we hebben van Agentschap Natuur en Bos een heel hard antwoord gekregen. Dat dit habitatwaardig terrein is en we met ons lawaai de dieren storen, wat volgens ons niet strookt met de realiteit”, zegt Axel Van Lombeek. “We zitten hier naast de E40, dus hier is wel wat geluid. We hebben in dit bos heel wat opruimwerk gedaan, want hier was veel vervuiling, en hebben respect voor de natuur. Als het hier niet meer mag, vragen we ons af waar nog wel?”

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

SPORT 25/10/2021

Bekijk hier de sport van maandag 25 oktober.

NIEUWS 25/10/2021

Bekijk hier het nieuws van maandag 25 oktober.

Vlaanderen Regionaal 24/10/2021

In Vlaanderen Regionaal kijk je met Felice Dekens naar de leukste of meest spraakmakende reportages van de andere regionale zenders.

VIVA! Wijnen: Wijnkasteel Genoels-Elderen / Wijnkasteel Vandeurzen

In VIVA! Wijnen blikken we terug op onze uitstap naar 2 wijnkastelen die RINGtv vorig jaar organiseerde. Met onze kijkers brachten we een bezoek aan wijnkasteel Genoels-Elderen in het Limburgse Haspengouw en wijnkasteel Vandeurzen in het Vlaams-Brabantse Hageland.