Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

G-ploeg Asse-Ternat speelt tegen brandweer Asse

G-ploeg Asse-Ternat speelt tegen brandweer Asse

Basketbalploeg Asse-Ternat organiseerde vandaag een bijzondere wedstrijd. Voor één keer speelde de G-ploeg samen met de brandweer van Asse. Aanleiding? Bij de G-ploeg speelt brandweerman Guy De Bondt. Twaalf jaar geleden raakte hij verlamd toen de brandweerwagen waar hij in zat, slipte en tegen de brug over de Pontbeeklaan in Zellik knalde.

 

Brandweerman Guy De Bondt speelt al drie jaar bij de G-ploeg van Asse-Ternat. Als zijn team sportievelingen zoekt voor de jaarlijkse unified match, een wedstrijd waarbij rolstoel- en niet- rolstoelgebruikers samen een team vormen, twijfelt Guy niet en trommelt hij zijn collega's op. “Ik dacht dat we ook wel eens buiten de club spelers konden zoeken,” legt hij uit. “Ik dacht daarbij aan het vrijwilligerskorps van de brandweerpost Asse om een initiatieles mee te volgen. Zij grepen die kans met beide handen.”

Door deze unified match groeit de bewondering van de brandweermannen voor Guy en zijn ploeggenoten. “Chapeau voor die mannen, knap hoe zij spelen met hun beperking en mooie punten weten te maken,” aldus brandweermannen Carl en Kris.

Sfeer
Terwijl de rolstoelbasketballers de ene basket na de andere scoren, hebben de brandweermannen het moeilijk om met de twee wielen op de grond te blijven. Goed voor de sfeer, zo blijkt. “We hebben vandaag best wel gelachen met de rolstoelen die al eens omklinken. Enorm dat de brandweermannen dit wilden proberen,” klinkt het bij Wytse Borremans, speler van het G-team van Asse-Ternat.

De match vandaag smaakt naar meer, zo blijkt. “Ik heb al heel wat brandweercollega’s horen zeggen dat ze dit elk jaar opnieuw zouden willen doen. Bij deze is dit alvast een uitnodiging voor volgend jaar,” lacht initiatiefnemer Guy De Bondt van de G-ploeg Asse-Ternat.