Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

G-sport Pajottenland klaar voor wereldspelen Abu Dhabi

G-sport Pajottenland klaar voor wereldspelen Abu Dhabi

G-Sport Pajottenland is klaar voor de wereldspelen Special Olympics, die binnen twee weken in Abu Dhabi plaatsvinden. De vereniging stuurt zes atleten, drie unified partners en de hoofdcoaches van voetbal en badminton naar de Verenigde Arabische Emiraten.

De selectie van G-sport Pajottenland werd vandaag bekend gemaakt in het oefencomplex van de Rode Duivels in Tubeke. Miel Lippens (Dendermonde), Tjörven Vander Roost (Roosdaal), Bruno Bogaert (Beersel) en Kristof Vermeylen (Roosdaal) gaan als G-voetballer naar Abu Dhabi. Gooikenaars Arne Vanguchte en Stan Tielemans worden hun unified partner. Walter Tielemans, ook uit Gooik, wordt de hoofdcoach van het Belgische voetbalelftal.

De sportvereniging stuurt ook twee badmintonspelers naar de wereldspelen: Daan De Hauwere (Lebbeke) en Sarah Vaeremans (Roosdaal). Ward Meremans (Ninove) gaat mee als unified partner, Tina Bogaert uit Beersel reist mee als hoofdcoach van de Belgische badmintondelegatie.

G-Sport Pajottenland is overigens niet de enige sportclub uit onze regio die naar Abu Dhabi trekt. DAIS vzw stuurt ook zeven atleten, verspreid over zwemmen en bocce. In totaal bestaat de Belgische delegatie uit 29 coaches, 4 stafleden, 65 atleten en hun 16 unified partners.