Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Geen nieuw fietspad op Heirbaan in Merchtem is volgens Fietsersbond ‘gemiste kans’

 

Geen nieuw fietspad op Heirbaan in Merchtem is volgens Fietsersbond ‘gemiste kans’

In Merchtem is de Fietsersbond ontgoocheld dat bij de werken op de Heirbaan er niet ook meteen een nieuw fietspad wordt voorzien. Dat is nochtans dringend nodig volgens de Fietsersbond.

“Het fietspad op de Heirbaan is nu heel smal en voldoet niet aan de normen”, klinkt het bij de Fietsersbond. “Onbegrijpelijk dat de gemeente het niet meepakt bij de heraanleg van de Heirbaan. En dat terwijl de provincie zo’n fietspad voor 90 procent zou subsidiëren. Nu zullen we wellicht nog jaren moeten wachten op een veilig fietspad.” De gemeente Merchtem laat weten dat de heraanleg van de Heirbaan heel dringend is en er geen tijd rest om eerst nog een subsidiedossier op te starten. Later dan dat wel nog gebeuren.

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

Beestig goed bezig! Afl.02

In ‘Beestig goed bezig’ bezoeken we mensen die zich inzetten voor het welzijn van de dieren. Dierenarts Peter Mievis geeft enkele tips hoe je het best een huisdier kan houden. En we gaan langs bij Pascale die een erkende Cattery heeft. Schattiger dan dit wordt het niet!

VIVA! Wijnen Vinea

VIVA! trekt naar Vinea in Eizeringen (Lennik). Bij de zussen Inge en Eva spat de liefde en de kennis voor wijnen ervan af. Hou alvast je agenda bij de hand, want binnenkort houden ze opendeurdagen.

Rondje Rand: In de Oude Smis van Mekinge

Dit weekend houden we halt 'In de Oude Smis van Mekingen', een landelijke herberg in Sint-Pieters-Leeuw. Naar verluidt bestaat deze kroeg al meer dan 165 jaar. Annie Stiens is de waardin van de vierde staat generatie en is nog lang niet van plan om er de brui aan te geven.

VIVA! Herfst Evolve Fashion Grimbergen

In VIVA! Herfst staat de volslanke mode centraal. Bij Evolve Fashion in Grimbergen zorgen Daphne en Pascale ervoor dat elke vrouw zich welkom voelt en elke klant zijn persoonlijkheid passend getoond wordt. Voorts krijg je heel wat tips, trends en meer info over hun modeshow mee.