Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Gemeentelijke Technische en Beroepsschool Merchtem eindelijk in nieuwe klassen

Gemeentelijke Technische en Beroepsschool Merchtem eindelijk in nieuwe klassen

In Merchtem nam de Gemeentelijke Technische en Beroepsschool (GTSM) vandaag na vijftien jaar wachten twaalf nieuwe klassen in gebruik. Daarmee is een eerste fase voor de vervanging van de oude gebouwen en containerklassen afgerond. Eind dit jaar moet het volledige nieuwbouwproject klaar zijn.

Bijna vijftien jaar geleden werd de princiepsbeslissing genomen om een nieuwbouw te realiseren voor de Gemeentelijke Technische en Beroepsschool in Merchtem. De bestaande containerklassen, het secretariaat, het sanitair, de werkplaats en de oude refter zouden plaats ruimen voor een gloednieuwe school.

Vandaag is de eerste van twee fases afgerond en konden de leerlingen en leerkrachten twaalf nieuwe klassen in gebruik nemen. Eind dit jaar moeten ook de containers waar het secretariaat, de administratie en de ICT-klassen gevestigd zijn, vervangen zijn. Ook komt er nog een nieuwe werkplaats.

Het project wordt voor de helft gesubsidieerd door de Vlaamse overheid en voor de helft door het gemeentebestuur van Merchtem gedragen.