Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Gemengde plastic container op recyclagepark Pepingen/Lennik

Gemengde plastic container op recyclagepark Pepingen/Lennik

Tot voor kort kon je in het recyclagepark van Pepingen/Lennik je harde plastic en folies binnenbrengen. Maar hiervoor diende je te betalen en dit gaf nog geen oplossing voor de vele plastic verpakkingen die in de restafvalzak zitten. In afwachting van de uitbreiding van de pmd-zak nemen Lennik en Pepingen al een gezamenlijk initiatief: een perscontainer ‘gemengd plastic’ op het gratis gedeelte van het park.

Er wordt wel gesproken van een uitbreiding van de pmd-zak. Maar die is nog onzeker en bovendien niet meteen in zicht. Daar hebben de gemeenten Lennik en Pepingen niet op gewacht. Schepenen Suzanne De Cort (Pepingen) en Heidi Elpers (Lennik) namen dan ook het initiatief om deze inzameling al op het recyclagepark op te starten. Men kan vanaf nu die plastic verpakkingen die niet in de pmd-zak mogen - zoals botervlootjes, plastic schaaltjes, potjes en dozen - naar het recyclagepark brengen samen met je harde plastic afval en folies.

De containers harde plastic en folies zijn immers vervangen door één perscontainer gemengde plastic op het gratis gedeelte. Gebruikers van het recyclagepark kunnen voortaan niet alleen méér plastic afval binnenbrengen maar vanaf nu ook gratis harde plastic en folies.  Details zijn te vinden op www.intradura.be/gemengd-plastic-sorteren