bushokje3.png

Gepantserde bushokjes: een halt aan vandalisme?

don 9 mei 2019

Is dit het bushokje van de toekomst? In Meise alvast wel. Vandalismebestendig en met LED-verlichting op zonne-energie. De eerste 4 exemplaren verschenen vandaag in het straatbeeld en RINGtv was erbij.

Bushokjes zijn, en lang niet alleen in Meise, een gewild en vooral makkelijk slachtoffer voor vandalen. Daar moet dit ‘gepantserd’ bushokje nieuwe stijl verandering in brengen. De gemeente investeerde in 4 dergelijke ‘vandalismebestendige’ schuilhuisjes, met stalen achterwand en geperforeerde stalen zijwanden. Voor de gemeente komt de kost op 7550 euro, een kwart van de aankoopprijs. De overige 75% wordt bekostigd door het Vlaams Gewest (De Lijn).

Waarnemend burgemeester Jonathan De Valck (N-VA): "Meise kende in het verleden nogal wat vandalisme op haar bushokjes. De vorige bushokjes, de oude, bevatten natuurlijk veel meer glas. De nieuwe bushokjes zijn quasi volledig vervaardigd uit metalen wandplaten, die ook wel doorzichtig zijn." Door de gaatjes kunnen de reizigers zien of de bus eraan komt. Andere innovatie: de hokjes zijnvoorzien van LED-verlichting die werkt op zonne-energie.

De 4 gepantserde bushokjes krijgen hun stekje op de Vilvoordsesteenweg ter hoogte van de Koninklijke Kasteeldreef, Meise centrum langs de Nieuwelaan-Boechtstraat en Merchtemsesteenweg ter hoogte van de Driesstraat.