86432_shishabarellende.jpg

Gesloten waterpijpbar veroordeeld voor reeks inbreuken

woe 5 feb 2020

De correctionele rechtbank van Brussel heeft een waterpijpbar uit Diegem en de uitbater veroordeeld tot geldboetes voor verschillende inbreuken op de rookwetgeving. Ze kregen elk 8.000 euro boete, waarvan de helft uitstel. De betrokken waterpijpbar heeft inmiddels de deuren gesloten.

‘Bar Eden’ uit Diegem en de uitbater ervan werden vandaag bij verstek veroordeeld. In de waterpijpbar was de verplichte gezondheidswaarschuwing op tabaksproducten verwijderd, werd het rookverbod niet nageleefd en werden de regels rond de rookkamer niet gerespecteerd. De waterpijpbar trad ook het reclameverbod met de voeten op sociale media. Het parket van Halle-Vilvoorde had een hoge geldboete geëist tegen de zaak en een celstraf van drie maanden tegen de uitbater en een geldboete. De bvba achter de zaak riskeerde zelfs een geldboete van 80.000 euro.

Maar gelet op het blanco strafblad, sprak de rechter mildere straffen uit. Zowel de waterpijpbar als de uitbater werden veroordeeld tot een geldboete van 8.000 euro, waarvan de helft met uitstel.