Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Gezocht : taalpeters voor voetbalclub KFC Strombeek

 

Gezocht : taalpeters voor voetbalclub KFC Strombeek

Grimbergen zoekt taalpeters voor voetbalclub KFC Strombeek. Tijdens de trainingen en wedstrijden wordt er immers te vaak Frans gesproken.

KFC Strombeek werd omwille van zijn Franstalig imago in 2010 al geschrapt uit de Grimbergse sportraad. Maar schepen voor Sport Desmedt wil daar wat aan doen.

“Taalpeters zijn vrijwilligers die de Franstalige trainers en spelers helpen met de Nederlandstalige voetbalterminologie en een algemene basiswoordenschat. Uiteraard moeten ze wat van voetbal afweten”, verduidelijkt schepen Louis Desmedt die zelf ook bestuurslid is bij de voetbalploeg. Hij zal het voorstel vanavond bespreken met de club.  

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

SPORT 25/10/2021

Bekijk hier de sport van maandag 25 oktober.

NIEUWS 25/10/2021

Bekijk hier het nieuws van maandag 25 oktober.

Vlaanderen Regionaal 24/10/2021

In Vlaanderen Regionaal kijk je met Felice Dekens naar de leukste of meest spraakmakende reportages van de andere regionale zenders.

VIVA! Wijnen: Wijnkasteel Genoels-Elderen / Wijnkasteel Vandeurzen

In VIVA! Wijnen blikken we terug op onze uitstap naar 2 wijnkastelen die RINGtv vorig jaar organiseerde. Met onze kijkers brachten we een bezoek aan wijnkasteel Genoels-Elderen in het Limburgse Haspengouw en wijnkasteel Vandeurzen in het Vlaams-Brabantse Hageland.