Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

GO Technisch Atheneum Halle is een 'School van de Toekomst'

GO Technisch Atheneum Halle is een 'School van de Toekomst'

Het GO Technisch Atheneum in Halle mag zich voortaan een School van de Toekomst noemen. De school doet volgens de Vlaamse Onderwijsraad en Agoria Vlaanderen heel wat inspanningen om het onderwijs beter te laten aansluiten op de bedrijfswereld. Ook De Kiem in Ternat mag zich een toekomstschool noemen.

Vier jaar geleden gooide de Halse school het roer helemaal om. Het nam afscheid van schoolboeken en trok voluit de kaart van de digitalisering. Leerlingen volgen les op laptops en tablets. Ook aan de manier van lesgeven werd gesleuteld. Zo krijgen de leerlingen elke week opdrachten die ze moeten klaar hebben tegen het einde van de week.

De leerlingen werken de taken af op hun eigen tempo en in de volgorde dat ze dat zelf willen. Tijdens de lessen staan meerdere leerkrachten in de klas waarbij ze als een coach elke leerling individueel begeleiden. “De school wordt door de onderwijsmethode een zinvolle en stimulerende werkplek. Een lerende organisatie met veel autonomie voor leraars en leerlingen”, aldus Agoria Vlaanderen.