Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Gooikse jongeren nemen afscheid van hun jeugdhuis

 

Gooikse jongeren nemen afscheid van hun jeugdhuis

De Gooikse jongeren hebben de voorbije dagen afscheid genomen van hun jeugdhuis Guuk. Het gebouw waarin het jeugdhuis jarenlang gevestigd was, gaat binnenkort tegen de vlakte. Voor de gelegenheid kon je in je bubbel iets komen drinken en een boodschap in graffiti achterlaten op de muren van het jeugdhuis.

15 jaar lang was de bovenverdieping van feestzaal De Vrede in Gooik de thuisbasis van JH Guuk. Maar zowel het café als de feestzaal gaat tegen de vlakte. De gebouwen maken plaats voor appartementen en een nieuw jeugdhuis. Dat zal meer naar achteren worden gebouwd en wordt zo goed als helemaal onder de grond gestopt.

Door de coronapandemie was het jeugdhuis de voorbije maanden dicht, maar mocht net op tijd terug open zodat de Gooikse jongeren afscheid konden nemen. Dat deden ze de voorbije dagen met een pop-upterras. In groepjes van vier kon je met graffiti ook een boodschap achterlaten op de muren van het jeugdhuis en kon je de laatste momenten in het jeugdhuis op gevoelige plaat laten vastleggen.

Intussen zoekt het jeugdhuis verder naar een tijdelijk onderkomen. Daarbij worden verschillende pistes bekeken.