Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Gooikse landbouwer dient klacht in na huiszoekingen

Gooikse landbouwer dient klacht in na huiszoekingen

De landbouwer uit Gooik, bij wie het gerecht en politie twee huiszoekingen heeft verricht in het onderzoek naar de verdwenen Stephen Shittu, sleept de Belgische Staat voor de rechter. Volgens de man hebben de speurders schade aangericht aan z'n woning en boerderij en werd er onder meer geld gestolen. 
In één week tijd vielen politie en gerecht twee keer binnen in de boerderij van Koen Van Heghe aan de Hoevestraat in Gooik. De speuractie kadert in de zoektocht naar de vermiste Stephen Shittu. Hij verdween in april 2012 in Gooik, met z'n quad. Shittu zou met z'n quad over de velden van landbouwer Koen Van Heghe zijn gereden en er ruzie mee hebben gemaakt. Bij een eerste huiszoeking werd de boerenfamilie opgepakt maar nadien weer vrijgelaten. Bij de tweede huiszoeking volgde nog een onderzoek van de betonvloer in de boerderij. Maar de betrokken boer is niet te spreken over de huiszoekingen en sleept de Belgische Staat voor de rechter wegens schade aan z'n huis en boerderij.
 
In de zaak die Koen Van Heghe heeft aangespannen tegen de Belgische Staat, zijn camerabeelden van de inval overgemaakt aan de onderzoeksrechter. De zaak is uitgesteld tot 13 juli. Intussen houdt de landbouwer z'n onschuld staande.