Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Green Devils Ternat vieren 50ste verjaardag

Green Devils Ternat vieren 50ste verjaardag

De Green Devils uit Ternat vieren hun vijftigste verjaardag. Na een halve eeuw zijn er nog steeds voldoende ambities op en naast het hockeyveld.

De hockeyclub Green Devils werd een halve eeuw geleden opgericht in de buurt van Vilvoorde. De club werd gesticht door enkele West-Vlamingen die naar Brussel verhuisd waren. In 1986 strijkt de club in Ternat neer.“Sindsdien hebben we een tiental jaar hier niet gespeeld, wat het moeilijk maakte om een echt clubgevoel te creëren”, zegt voorzitter Pierre Dopchie. “Onze jeugd speelde in Anderlecht of Molenbeek. Alles is verbeterd sinds we een vijftal jaar geleden ons eigen hockeyveld hebben.”

Dat veld gaf ook de jeugdwerking een boost. Twee derde van de leden vandaag zijn jeugdspelers. Zij zullen een belangrijke rol spelen in de toekomst van de club. “We willen in elke jeugdcategorie twee tot drie ploegen hebben”, zegt sportief verantwoordelijke Nicolas Borreman. “Zowel bij de dames als bij de heren willen we met eigen jeugd op termijn in eerste nationale spelen. Dat is de ultieme droom.”