Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Grimbergen en Incovo slaan handen in elkaar

Grimbergen en Incovo slaan handen in elkaar

Grimbergen doet vanaf 2022 een beroep op Incovo voor de strijd tegen sluikstorten en het beheer van recyclagepark. De gemeente doet dat omdat de afvalintercommunale veel ervaring heeft en goede resultaten kan voorleggen in andere gemeenten. 

“Voorbeelden uit andere gemeenten tonen aan dat de strijd tegen sluikstorten enkel succesvol kan zijn als er wordt gekozen voor professionalisering van de aanpak. Incovo, de intercommunale die actief is in onder andere Vilvoorde en Meise, werkt al jaren rond de aanpak van sluikstorten. Een gespecialiseerd team ruimt sluikstorten snel op, plaatst sluikstortcamera’s en stelt waar nodig GAS-boetes op. Op basis van de Incovo-beelden werden zware sluikstorters zelfs al correctioneel veroordeeld tot gevangenisstraffen. De cijfers rond sluikstorten gaan daarom binnen de Incovo-regio al enkele jaren de goede kant uit”, meldt Jan Buysse, directeur bij afvalintercommunale Incovo.

“Naast het sluikstortbeleid draagt Grimbergen ook het beheer van de recyclageparken van Grimbergen aan Incovo over. Het recyclagepark van Grimbergen treedt zo toe tot een netwerk van recyclageparken in de Noordrand die allemaal toegankelijk zullen zijn voor de inwoners van Grimbergen. Vanaf 1 januari kunnen inwoners van Grimbergen dus ook terecht op de recyclageparken van Koningslo, Machelen, Londerzeel, Vilvoorde, Meise of Zemst. Het recyclagepark van Strombeek-Bever sluit definitief de poorten op 31 december”, vertelt Yves Verberck, schepen van Afvalbeleid.