Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Grimbergse ontwerpt ergonomisch kussen

Grimbergse ontwerpt ergonomisch kussen

Heel wat mensen hebben rugklachten, maar het is niet altijd makkelijk om de pijn te verzachten. Daar heeft Katrien 's Heeren uit Grimbergen iets op gevonden: een speciaal kussen, Soelacium. Ze maakte het initieel voor haar moeder, die met lage rugpijn kampt.

 

De lage rugpijn bij Vera Driesmans begon in 1994, na een zware val. Ze moest haar job van kapster een tijdje stopzetten. Ze zocht naar verschillende manieren om de pjin te verzachten, maar tevergeefs. Dochter Katrien kon het niet langer aanzien. 'Omdat moeder zo veel pijn had, beloofde ik tijd te maken om voor haar een kussen te ontwerpen om de lage rugpijn weg te nemen.'

Na een goed jaar onderzoek en ontwikkeling, was Soelacium-kussen geboren. Het ondersteuningskussen laat toe om zonder moeite de zogenaamde psoashouding aan te houden, waarbij de romp en de dijbenen 90 graden vormen. Die houding werd destijds door de dokter van haar moeder aangeraden.

Medico in Grimbergen ondersteunt Katrien nu om het product op de markt te brengen. In de toekomst hoopt ze zo niet alleen haar moeder, maar ook andere rugpatiënten te helpen.