Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Groen en open gemeenteplein met ondergrondse parking voor Strombeek

Groen en open gemeenteplein met ondergrondse parking voor Strombeek

Het nieuwe Gemeenteplein van Strombeek-Bever moet een open en overzichtelijk plein vormen dat aansluit op het Cultuurcentrum. Ook komt er een ondergrondse parking met in- en uitrit aan de zijde van het Cultuurcentrum. Verder zal er beperkt éénrichtingsverkeer worden toegelaten op het plein om de private parkings van de bewoners, de ondergrondse parking en de handelaars te bedienen. Het schepencollege van Grimbergen nam deze beslissingen na overleg met de buurtbewoners.

De voorbije maanden vond een consultatieronde plaats bij zo’n honderd buurtbewoners en handelaars van het Gemeenteplein in Strombeek-Bever. Door de coronamaatregelen verliep die bevraging digitaal. Thema’s die aan bod kwamen waren de functies die het nieuwe Gemeenteplein moet hebben, het parkeren en de verkeersafwikkeling.

Meerderheid tegen doorgaand verkeer
Uit de resultaten bleek dat een meerderheid de komst van een ondergrondse parking een goede zaak vindt en dat ondergronds parkeren gestimuleerd moet worden. Over de functies van het nieuwe Gemeenteplein was er grote eensgezindheid. De bevraagden willen een plein met groen, voldoende rust- en ontmoetingsplaatsen en de mogelijkheid voor terrassen en speelmogelijkheden voor kinderen.  Een meerderheid van de bevraagden sprak zich uit tegen doorgaand verkeer op het nieuwe plein.

"Als college vinden we het belangrijk om de mening van burgers te horen en op basis daarvan beslissingen te nemen," aldus eerste schepen en schepen van Mobiliteit Philip Roosen (N-VA). Het architectenteam en studiebureau werken nu de laatste details uit om een vergunning aan te vragen voor de werkzaamheden.