Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Groen verzet tegen nieuw warenhuis

Groen verzet tegen nieuw warenhuis

Aldi Zemst NV wil een filiaal bouwen langs de Vilvoordsesteenweg (N211) nabij het kruispunt van de Spaanse Lindebaan met de Driekastanjelaarsstraat in Grimbergen. Groen kant zich tegen het project.

‘Niet verenigbaar met de woonfunctie in de onmiddellijke buurt’, ‘Toenemend autoverkeer’, ‘meer luchtvervuiling en lawaai’. Ze klinken bekend, de bezwaren die Groen laat optekenen tegen de komst van een Aldi-warenhuis op de Vilvoordsesteenweg. Fractieleider Eddie Boelens tilt zwaar aan het verkeersaspect: “Door de zowat 120 autobewegingen die per uur het fietspad zullen kruisen, wordt dat gevaarlijk voor fietsers. Wie vanuit Vilvoorde naar Grimbergen fietst, heeft hier een hoge snelheid doordat het bergaf gaat. Ook voor de auto is het problematisch: de voorsorteerstrook aan de verkeerslichten op de Vilvoordsesteenweg richting Grimbergen start ter hoogte van dat project. De verkeersafwikkeling op en rond het kruispunt zal daardoor sterk gehinderd worden.”

Het is de tweede keer dat de keten een vergunning aanvraagt. Boelens: “Bij de eerste aanvraag situeerde de ingang zich 30 meter dichter bij het kruispunt. Groen vraagt het gemeentebestuur met Aldi te onderhandelen over de keuze van een filiaal op het bedrijventerrein aan Waardbeekdreef.”

Het openbaar onderzoek loopt nog tot 26 februari 2020. Daarna is het aan het schepencollege om alle bezwaren te onderzoeken en een standpunt in te nemen.