Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Guy Clauwaert (Nossegem) is weer Tourduivel

Guy Clauwaert (Nossegem) is weer Tourduivel

Wie goed oplet, kan hem dezer dagen misschien aan het werk zien tijdens de Ronde Van Frankrijk. Voor de derde keer op rij is Guy Clauwaert uit Nossegem Tourduivel. Getooid in een zwart-rood duivelskostuum entertaint hij renners en toeschouwers langs de kant van de weg.

Toen zijn voorganger, de Duitser Dieter Senft 3 jaar geleden zijn duivelskostuum aan de haak hing, twijfelde Guy Clauwaert geen seconde om in de voetsporen van de Duitser te treden. Al jaren trok Guy samen met zijn vrouw en zijn kampeerwagen naar Frankrijk om daar van nabij de Ronde Van Frankrijk te volgen. Sinds 2015 deed hij dat voor het eerst met een duivelspak aan.

"Niets mooiers dan de renners aan te moedigen en de toeschouwers te entertainen in het duivelskostuum", zegt Guy. "Het leuke is dat iedereen je spontaan herkent en met met mij op de foto wil."

Guy wordt in september 72 maar geen haar op zijn hoofd dat er aan denkt om te stoppen. "Het leven als Tourduivel is veel te mooi. Ik ben van plan om door te gaan tot de allerlaatste snik", zegt Guy.  

Bekijk ook: 

http://www.ringtv.be/sport/guy-clauwaert-uit-nossegem-opnieuw-tourduivel