Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Halle heeft straks grootste muurschildering van Europa

Halle heeft straks grootste muurschildering van Europa

De stad Halle wil al jaren de omgeving van de Zenne verfraaien door het gebied om te vormen tot een langgerekt park van Buizingen tot Tubeke. Eén van de eyecatchers in het Zennepark is een gigantisch graffitikunstwerk op het gebouw van golfkartonproducent Pacapime. Kunstenaarscollectief Treepack tovert momenteel de gevel aan het kanaal om tot de grootste muurschildering van Europa.

De reusachtige muurschildering op de gevel van golfkartonproducent Pacapime krijgt stilaan vorm. De tekeningen zijn intussen helemaal ingekleurd, de komende twee weken brengen twee graffitikunstenaars de details aan. Voor het tweehonderd meter lange en tien meter hoge werk hebben ze ongeveer zes à zevenhonderd spuitbussen en vier à vijfhonderd liter verf nodig. “Het is met 2.000 vierkante meter de grootste muurschildering van Europa”, zegt Junez Bazouz van het kunstenaarscollectief Treepack. “We hebben gekozen voor de Russische artiesten Gooze en Bozik. Zij kunnen de de sprookjesachtige sfeer krachtig ontwerpen en dit grootschalig project aan."

De muurschildering vertelt het verhaal van het streven naar een aangename plaats. “Het verhaal gaat over twee kindjes die zelf papier en karton vinden en waar ze origamidiertjes mee beginnen vouwen”, gaat Bazouz verder. “Ze denken eigenlijk aan een betere toekomst waar de mens en de natuur in symbiose leven. Door een spreuk komen de diertjes tot leven. In het laatste hoofdstuk leven de dieren en de mensen dan samen."