braderie_halle_2019_c_stad_halle_1.png

Halle schrapt braderie door stijgende coronacijfers

3 jaar geleden

De Stad Halle en de Verenigde Handelaars hebben net beslist om geen braderie te houden dit jaar. Die zou normaal plaatsvinden van 30 juli tot 2 augustus. De handelaars zullen wel kortingen geven.

“Omwille van de stijgende coronacijfers, organiseren de Verenigde Handelaars dit jaar geen braderie zoals we dat gewoon zijn. Er zal dus nergens randanimatie zijn. En om de bezoekers voldoende ruimte te geven in de winkelstraten zullen er buiten ook geen kraampjes opgesteld worden”, zegt Christine Verhulst, voorzitter van de Verenigde Handelaars. Vanaf volgend weekend worden er wel al koopjes aangeboden en dat blijft zo de hele maand augustus.

“De vele kraampjes voor de winkels en de randanimatie zijn de sfeermakers tijdens een ‘normale’ braderie”, zegt waarnemend burgemeester Diewertje Poté (CD&V). “Maar ze palmen wel een te groot deel van de winkelstraten in waardoor de wandelzones op sommige locaties te nauw worden. En als de hoofdingrediënten van een braderie geschrapt worden, kan je natuurlijk nog moeilijk spreken van een braderie. Daarom slaan we dus een jaartje over. We vragen aan iedereen om bezoekjes aan het handelscentrum te spreiden. We doen er alles aan om een veilig winkelcentrum te creëren. Als iedereen zich aan de maatregelen houdt, dan is dat zeker mogelijk. De stad gaat bij de start van de koopjes extra coronawachters inzetten. Zij zullen de klanten begeleiden door de winkelstraten en sensibiliseren. Ook de politiezone Zennevallei zal op de afspraak zijn om bezoekers te wijzen op hun mondmaskerplicht.”

 

Foto: Stad Halle