Hallenaar krijgt 15 jaar cel voor moord

don 25 maa 2021

Gaëtan Vandersmissen is door het Hof van assisen in Leuven veroordeeld tot 15 jaar cel voor de moord op Louise Remy, de grootmoeder van zijn vriendin. Hij bracht haar in de zomer van 2018 om het leven door verstikking met het deken. Het Hof en de jury waren mild voor de verdachte omdat hij tijdens het proces alle feiten bekende.

Tijdens een bewogen proces ging de verdachte door de knieën nadat een wetsdokter de versie van de feiten van Vandersmissen met wetenschappelijk bewijs kon weerleggen. Hij toonde aan dat er enkele uren zaten tussen het moment dat de verdachte zijn slachtoffer zeven rake klappen in het gezicht verkocht en het moment dat hij haar met een deken verstikte. 

Vandersmissen vertelde daarop de volledige waarheid. De volksjury hield rekening met die bekentenis en zijn schuldbesef, alsook het feit dat de verdachte jarenlang voor Remy heeft gezorgd. De nabestaanden legden zich neer bij de uitspraak. Door de milde straf van 15 jaar cel kan Vandersmissen, die al drie jaar in de cel zit, eind 2023 een eerste aanvraag indienen om vervroegd vrij te komen.