bloebelletjesboek.jpg

Hallerbos ontdekken via prentenboek

woe 3 apr 2019

Het prentenboek ‘Het Bloebelletjesbos’ ligt sinds deze week in de winkelrekken. Het verhaal speelt zich af in het Hallerbos en heeft de wereldberoemde paarse hyacinten als inspiratiebron. Opvallend, het boek is er gekomen dankzij crowdfunding.

Het Bloebelletjesbos vertelt het verhaal van de bostrol Gluip. Hij wil het mooie paarse bos voor hem alleen, pest de dieren weg en plant overal giftige prikplanten. Floe en Bibell zijn de kuren van Gluip beu en gaan samen op zoek naar een oplossing.

Het verhaal is educatief en realistisch, maar tegelijkertijd heeft auteur Ruth Brillens haar fantasie de vrije loop laten gaan. De Beerselse leerkracht werkt voor het boek opnieuw samen met de Dilbeekse illustrator Rik Dewulf.

Om het boek uit te geven werd een crowdfunding op poten gezet. Er was 4.000 euro nodig, maar uiteindelijk werd meer dan 5.500 euro opgehaald. Van de eerste 1.000 gedrukte exemplaren zijn er intussen al 400 verkocht. Alle opbrengsten gaan naar de aankoop van extra natuur voor het Hallerbos.