Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Hallerbos wordt verbonden met Zoniënwoud

Hallerbos wordt verbonden met Zoniënwoud

Vandaag is in Dworp de eerste spadesteek gegeven van het landinrichtingsproject ‘Land van Teirlinck’. De bedoeling is om via natuurgebied het Hallerbos te verbinden met het Zoniënwoud. 

De leerlingen van de Gemeentelijke Basisschool van Dworp en Sint-Victor stroopten vanmorgen de mouwen om de eerste boompjes aan de Kapittelbeek aan te planten. Hier komt onder meer een boomgaard met Schaarbeekse krieken.

Na deze boomgaard volgen nog verschillende fases in Beersel en Linkebeek. “De volgende fase is in Neerdorp. In deze zone van de vroegere Catala-fabriek komt er onder meer een park. En nadien wordt de Molenbeekvallei aangepakt. Er zullen allerlei ingrepen gebeuren, van de bron tot monding, die de wateroverlast in de omgeving moeten helpen voorkomen”, verduidelijkt Luc Vander Elst van de Vlaamse Landmaatschappij. 

De bedoeling is om het Hallerbos met natuurlijke stapstenen te verbinden met het Zoniënwoud. “Op die manier willen we fauna en flora meer kansen geven en het is meteen ook een buffer  tegen de verstedelijking”, zegt bevoegde schepen Veerle Leroy.

Het project wordt onder meer gefinancierd door de Vlaamse overheid, Europa en de gemeente Beersel. Het 'Land van Teirlinck' verwijst naar schrijver Herman Teirlinck die in beide gemeenten heeft gewoond en verzot was op dit landschap