Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Hardleerse inbreker krijgt 4 jaar

Hardleerse inbreker krijgt 4 jaar

De Brusselse correctionele rechtbank heeft donderdag een 19-jarige jongeman veroordeeld tot een celstraf van 4 jaar. Hij was in augustus betrapt bij een reeks inbraken en inbraakpogingen in Liedekerke, terwijl hij amper 4 dagen eerder was vrijgelaten na een straf voor gelijkaardige feiten.

In de nacht van 27 op 28 augustus belden bewoners van de Stationsstraat in Liedekerke meermaals de hulpdiensten omdat ze drie mannen lawaai hoorden maken op straat. Toen de politie ter plaatse kwam, zag ze drie mannen aan een kledingwinkel. Een van hen ging er meteen vandoor zodat de politie enkel nog een minderjarige en een 19-jarige man kon inrekenen. Beide mannen hadden bloedende verwondingen aan de armen omdat ze de glazen deur van de winkel met hun handen hadden proberen inslaan. In hun verhoor beweerde het tweetal dat ze kleren wilden stelen omdat ze het koud hadden. Dat kon bij de rechtbank op weinig begrip rekenen, want het was die nacht 19 graden. Bovendien waren de verdachten kort voordien een meubelwinkel binnengedrongen, waar ze rustig iets hadden gedronken.

De rechtbank tilde er ook zwaar aan dat de 19-jarige verdachte amper vier dagen voor zijn arrestatie vrijgelaten was na een eerdere veroordeling... voor inbraken.