Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

In het Pajottenland word je makkelijk 100 jaar

In het Pajottenland word je makkelijk 100 jaar

Het moet goed leven zijn in het Pajottenland want zondag werden er maar liefst drie eeuwelingen in de bloemetjes gezet. Irena Paternoster en Georges Snel werden allebei  100, Netteke Appelmans uit Lennik is 106 geworden.

Georges Snel werd op pinkstermaandag 100. Hij is de laatste oud-strijder van Herne en werd daarom door burgemeester Kris Poelaert thuis afgehaald in een oldtimer. De familie volgde in legerjeeps. Georges is nog bijzonder fit want hij maait nog het gras en plukt kersen voor de hele familie. Enkele dagen geleden kroop hij nog  op zijn dak.

Elke dag een glas botermelk

Irena Paternoster, die net als Georges op 16 mei 2016 werd geboren, wachtte voor zaal De Katholieke Kring in het centrum van Herne waar ze gehuldigd zouden worden. Volgens Irena is ze zo oud geworden omdat ze een sober leven leidde en elke dag een glas botermelk dronk. Haar man, die ondertussen overleed, rondde in 2005 ook de kaap van de 100 jaar.

Oudste supporter van VK Borchtlombeek

En Joanna Appelmans uit Lennik, voor de vrienden en familie gewoon ‘Netteke’, is vorige vrijdag maar liefst 106 geworden. Netteke is de oudste supporter van voetbalploeg VK Borchtlombeek, ze is nog kerngezond en woont nog in haar eigen huis in de Hunselstraat in Lennik. Daar kreeg ze de voorbije dagen ruim 300 wenskaartjes in haar brievenbus. Familieleden, onder wie een hele resem kleinkinderen, achter- en achterachterkleinkinderen, buren en vrienden kwamen gisteren bijeen in zaal Ons Huis in Pamel. Voor de gelegenheid was de zaal versierd in de Lennikse kleuren rood en wit.