Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Huis van het Kind Sint-Pieters-Leeuw deelt knutselpakketten uit aan kwetsbare kinderen

Huis van het Kind Sint-Pieters-Leeuw deelt knutselpakketten uit aan kwetsbare kinderen

Het Huis van het Kind heeft de voorbije weken 100 knutselpakketten uitgedeeld aan kwetsbare gezinnen in Sint-Pieters-Leeuw. Doel is om de kinderen een creatieve en leerrijke bezigheid te geven in tijden van corona.

Jan Desmeth, schepen van Welzijn: “Ons Huis van het Kind heeft de knutselpakketten samengesteld. Ze zijn gericht op kinderen tussen 1 en 6 jaar. Zo zorgen we ervoor dat deze kinderen spelenderwijs hun vaardigheden verfijnen.”

Om de knutselpakketten aan te kopen, kon het Huis van het Kind beroep doen op een subsidie van de Vlaamse overheid.

An Speeckaert, schepen van Jeugd en Gezin: “Omdat we rond de kerstperiode van plan waren een workshop knutselen te geven, leek het ons een leuk idee om knutselpakketten uit te delen zodat de kinderen thuis samen met de ouders aan de slag kunnen. Zo schenken we onze kwetsbare gezinnen een warm familiemoment.”

Een knutselpakket bevat een map met gekleurd en wit papier waarin de kinderen nadien hun tekeningen kunnen bijhouden. Daarnaast ook een schaartje, vingerverf, stiften, een penseel, kleinere materialen (zoals houten staafjes, stickers, veren,…), enkele knutselvoorbeelden, een lijmstift, een schortje, plakband en materiaal om te versieren (een schatkist, een sleutelhanger, een kader, een theelichtje).